Güvenlik Soruşturması-Arşiv Araştırması Neden Olumsuz Gelir?-Neye Bakılır? MG HUKUK BÜROSU

Güvenlik Soruşturması-Arşiv Araştırması Neden Olumsuz Gelir?-Neye Bakılır? MG HUKUK BÜROSU

Ancak o tüm bunlara rağmen içinde bulunduğu çağın ahlaksızca geleneklerini kabul etmeyip daha etik yolları insanlara göstermiştir. İçinde bulunduğu ortama nazaran son derece de ahlaklı bir çizgide yaşamını sürdürmüştür. Amacım sizlerin imana getirip ehli sünnet bir mümin yapmak değil 🙂 Niyetim meselemize örnek sunmak ve konuyu anlaşılır kılmaktır (yoksa banane sizin inancınızdan isterseniz şeytana tapın, umrumda bile değil). Çünkü WhatsApp uçtan uça şifreleme kullanıyor ve depolama alanlarında yazışmaları muhafaza etmiyor. Bu sitedeki içerikler, içinde bulunduğunuz özel hukuki duruma, somut olayınıza uygun bilgiler vermeyebilir. Nasıl ki; genel bir kanunun altında özel bir kanun olabilir ise, genel bir bilginin de altında istisnai ve özel bir bilgi var olabilir. Hukuki durumunuza ilişkin en doğru bilgiyi danışmanlık alarak edinebilirsiniz.

Sonradan telafisi imkansız zararlara uğramamak için hukuki danışmanlık aldıktan sonra hareket etmeniz önerilir. Yukarıda icra takibi hakkında yapmış olduğum yorumun aynısı burada da geçerlidir. Hukuki ihtilafların bu meseleyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Kimse sizin hukuk dava dosyanızı inceleyip oradaki materyalleri güvenlik soruşturmanızda olumsuz yargıya varmak üzere kullanamaz. Aksi kabulde bu mesele iyice içinden çıkılmaz bir hale gelir. Elbette bu mevzuat hükümlerine bakıp da Türkiye gündemine vakıf olmadığından mütevellit güvenlik soruşturmasının neden olumsuz geldiği ile ilgili fikir yürütemeyecek olan okurlarımız için bir liste yaptım. Böylelikle fişlenme ve damgalanma korkusu ile kimseciklere danışamadığınız soramadığınız “Neden? Zira olumsuz çıkma sebeplerini ne e-devletten ne emniyetten bizzat giderek ne de o kuruma dilekçe veyahut sözlü başvuruda bulunarak öğrenebilirsiniz. Bu lanet örgütün bir zamanlar işlettiği okul görünümlü hücre evini okul olduğu sanrısı ile boyayıp, geçici süre çalışıp defolup gitmiştir. Böylesi durumlarda örnekteki işçiyi; suçlu, kusurlu kabul eden hukukçular da mevzu bahsegel güncel giriş lanet örgütlerin üyelerinden farksızdır gözümde.

Bu kısımda belirtmek gerekir ki “memnu hakların iadesi” kararı “silinme kararı” kadar güçlü olmayacaktır. Ayrıca zaten 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv araştırması Kanunun’da nelere bakılacağı çok net yazılmış durumdadır. Bu bakılacak materyaller arasında hukuk dava dosyaları hiçbir şekilde yoktur. Böye bir şey başınıza gelebilir lakin sakın ağır depresyonlara girmeyin. Çünkü böyle bir idari işlemin hukuken geçerli olabilecek en ufak bir yanı yok ve idare mahkemesine açacağınız iptal davası ile hukuken maruz kaldığınız haksızlık geri alınabilir, telafi edilebilir, idari işlem iptal edilebilir. Son çalışılan iş yeri FETÖ’ye ya da başkaca diğer zararlı örgütlerin yönetiminde ise buralarda çalışan kişilerin halihazırda devlet memuru olabilmeleri çok zor. Zaten bu iş yerlerinde üst kademede çalışanların ezici çoğunluğu bu millete eziyet eden, zulmeden, ayrımcılık ve iltizamda, adam kayırmada çığır açan, hukuksuzlukta zirveleri zorlayan insan müsveddelerinden oluşuyor. Bencilce, egoistçe ve ahlaksızca daha da ötesi köhnemiş bir ideolojidir. Şu güne kadar gördüğüm çoğu işe yaramaz, parazit, asalak, amacı olmayan canlılar ne yazık ki bireycilerdi. (kollektivist olmaktan bahsediyorum)… Ne bireyci olun ne de sürünün bir ferdi. Gerekirse sokaklarda, Starbucks’larda yatın, ucuz ve kalitesiz hotellerde konaklayın ama yine de kendinizi buralara kaptırmayın, esir etmeyin, köle olarak tahsis ettirmeyin.

  • Yukarıda sohbet havası eşliğinde yazdığım başlıca güvenlik soruşturması-arşiv araştırması red sebepleri sadece bunlarla sınırlı değildir.
  • Aksi kabulde bu mesele iyice içinden çıkılmaz bir hale gelir.
  • Çünkü ülkemiz gündeminden de görebileceğiniz üzere bugün değil ise bile yarın öbür gün bunun acısı çıkabilir.
  • Gerekirse sokaklarda, Starbucks’larda yatın, ucuz ve kalitesiz hotellerde konaklayın ama yine de kendinizi buralara kaptırmayın, esir etmeyin, köle olarak tahsis ettirmeyin.

Çünkü ceza ertelemesi sizin adli sicil kaydınızı ne yazık ki korumayacaktır. Sadece cezanın kendisinden bir defaya mahsus alıkoyacaktır. 2 yıl ve üstü mahkumiyette söz konusu olmayan ve 3 yıl uslu durulması şartıyla cezanın çekilmeksizin tamamlanmış sayılmasına yol açan ceza erteleme kararları güvenlik soruşturmalarında-arşiv araştırmalarında karşımıza olumsuzluk/ red sebebi olarak çıkmaktadır. Bu aşamada belirtmek isterim ki aile etkisi yeni kanun ile kanunda yer edinmemektedir. Ancak pratikte halen aile bireylerinin haklarındaki terör irtibat ve iltisaklılık durumlarını bahane ederek güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından eledikleri de görülmektedir. Bu gibi hallerde derhal dava yoluna gidilmesi gerekmektedir. İsterse hakkınızda 1 milyon TL’lik bir icra takibi olsun yine de bu durum engel değildir. Hukuki ihtilaf olduğu için ve sizin hakkınızda bir yargıya varılamayacağı için böyle bir şey önünüzde engel değildir.

Ancak layıkıyla yapılamayan bir yargılama nedeniyle; yani muhakeme süreci muallakta olan hüküm söz konusu olması sebebiyle sizin hakkınızda kesin, net, her tür şüpheden ari bir kanaat oluşmasına yetmeyecektir. İnsanların üstünü içinde bulunduğu çirkin ortama dayanarak hemenecik çizmenin, onları bir çırpıda “sakıncalı ilan etmenin” doğru olmadığını belirtmek için yazıyorum bunları. Görüleceği üzere adli sicil kaydının silinmesi öyle çok da zor değil. Cezanın tamamlanması üzerine verilecek dilekçeler ile diğer şartlar da gerçekleşti ise silinmektedir. Ancak arşiv kayıtları ne yazık ki 80 yıla kadar saklanabiliyor. Eğer bir hata yapıp ot, bonzai, hap içtiyseniz yüksek ihtimalle güvenlik soruşturmanız olumsuz neticelenecek. Sonuçta kimselerin yapmak istemediği, işçi bulmanın zor olduğu hademelik, temizlikçilik, tuvalet bakımı, onarım gibi işler FETÖ üyesi olup da örgütte bulunmanın semeresini yiyen kişilerin yapacağı işler olması ihtimali düşük gibi geliyor bana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *